Hjemmelavet kondenseret mælk

 

Hjemmelavet kondenseret mælk

Hjemmelavet kondenseret mælk med tre enkle ingredienser. Dens tekstur er super cremet og tyk. Disse ting smager ligesom mælkeagtigt karameliseret sukker.
Prep Time5 minutes
Active Time25 minutes
Total Time29 minutes
Course: Dessert
Cuisine: American
Keyword: Hjemmelavet
Yield: 10
Calories: 65kcal

Equipment

  • Bred saucepande
  • Bakkenbart
  • spatel

Materials

  • 2 kop Fuldfed mælk
  • 1 kop Melis
  • en knivspids bagepulver

Instructions

  • Hæld mælk i en tykbundet og bred gryde ved medium-høj varme. Bred gryde vil hjælpe med at reducere mælken hurtigere. Tilsæt sukker til mælken,Lad mælken komme i kog. Pisk eller fortsæt med at røre med en spatel med hyppige mellemrum for at undgå, at mælken klistrer fast. Efter første kogning reduceres blusset til medium i 2-3 minutter og der røres konstant, så mælken ikke koger over.
  • Now you can turn the flame to med-high again. But take care to stir this mix continuously, so it doesn't stick to the bottom of your pan or doesn't boil over at any point of time. Never walk away from the pan and if you notice the milk is boiling a bit too quickly or is starting to stick to the bottom of pan, reduce the flame and continue to stir.
  • Ideen er at lade mælken koge, indtil den tykner for at danne kondenseret mælk. Mælk skal konstant koge og boble. Dette vil tage omkring 15-25 minutter. Mælk vil være ret tyk, når tiden er gået 15-17 minutter (min tog ca. 20 minutter). Sluk for blusset, når mælken er blevet tykkere, og tilsæt en knivspids bagepulver til den.
  • Bliv ved med at røre i intervaller, mens mælken afkøles. Dette vil forhindre den kondenserede mælk i at danne et lag ovenpå. Lad det køle ned til stuetemperatur. Det vil tykne lidt mere, når det køler af. Opbevares i en ren krukke.

© 2024 All Rights Reserved.