Hjemmelavet dybstegt kalkun

 

Hjemmelavet dybstegt kalkun

Lær, hvordan du friterer kalkun til Thanksgiving uden al den ballade. Denne friturestegte kalkunopskrift er enkel - ingen injektion, ingen marinader, ingen komplicerede gnidninger. Hvis du kan lide en mere traditionel smagende kalkun, er dette noget for dig
Prep Time10 minutes
Active Time40 minutes
Total Time50 minutes
Course: Main Course
Keyword: Hjemmelavet, madopskrift
Yield: 12
Calories: 570kcal

Equipment

  • kalkun frituregryde
  • stor lagerpotte

Materials

  • 4 liter jordnøddeolie til stegning
  • 1 hel kalkun, hals og indmad fjernet
  • 1 spsk salt, eller efter smag
  • 1 spsk kværnet sort peber, eller efter smag

Instructions

  • Opvarm olie i en stor gryde eller kalkunfriture til 350 grader F (175 grader C). Sørg for, at frituregryden er placeret udendørs i et sikkert område, helst på snavs eller fortov, og langt væk fra bygninger, træterrasser eller andre genstande. Hav en ildslukker ved hånden, for en sikkerheds skyld.
  • Sørg for, at kalkunen er helt optøet. Skær eventuelt ekstra hud væk fra halsområdet og sørg for, at nakkehullet er mindst 1 tomme i diameter.Dup fuglen helt tør med køkkenrulle, og gnid derefter rigeligt med salt og peber på både yder- og indersiden.
  • Læg kalkunen i en afløbskurv med halssiden først. Arbejd langsomt og forsigtigt, sænk forsigtigt kurven ned i den varme olie for at dække kalkunen helt.Hold oliens temperatur på 350 grader F (175 grader C), og kog kalkun i 3 1/2 minut pr. pund, cirka 35 minutter.
  • Fjern forsigtigt kurven fra olien, og dræn kalkunen. Stik et kødtermometer ind i den tykkeste del af låret; den indre temperatur skal være 180 grader F (80 grader C). Lad hvile i 15 minutter før udskæring.

© 2024 All Rights Reserved.